Ik als coach

Iedereen heeft een verhaal. Jij hebt een verhaal. Een verhaal dat verteld wie je bent, hoe je zo geworden bent. Een verhaal dat bekrachtigd, maar ook een verhaal met een keerzijde. Een kant waar we liever niet naar toe gaan, omdat we geleerd hebben dat dat niet leuk is, niet mooi aan onszelf is of pijn doet om te delen. Als het er niet mag zijn, vertellen we niet ons hele verhaal.

Terwijl ook die delen van ons zo graag gezien willen worden. Ik kijk graag samen met jou naar je verhaal. En alle verschillende manieren waarop jij dit aan jezelf, en aan de wereld vertelt en kan vertellen. 

Ik ken het zo goed om delen van mezelf te laten zien, maar ook moeite te hebben mezelf in volledige openheid, kwetsbaarheid en kracht te laten zien. En ik heb geleerd wat mij in de weg stond om dat te doen.

Mijn missie is nu om een veilige plek te creëren waarin jij gezien en gehoord kan worden met jouw verhaal. 

Wat levert coaching op?

Coaching levert op dat je meer energie, levenslust, plezier en vrijheid ervaart. Het zorgt voor minder gedoe en problemen. Of beter gezegd, je ervaart ze als zodanig minder, trekt het je niet persoonlijk aan of je schakelt sneller naar een oplossing. 

Coachvragen waar ik je bij kan helpen zijn met name gericht op:

  • Jezelf beter leren begrijpen; je drijfveren, coping mechanismes, je krachten en valkuilen. Welke  overtuigingen geven je kracht, welke belemmeren je? 
  • Persoonlijk en professioneel leiderschap vergroten. Neem je leiding, geef je leiding (in eerste plaats aan jezelf), en waar loop je tegen aan als het niet lukt? Wat zijn jouw waarden?
  • Jou meer in contact brengen met je gevoel, verbinding maken tussen hoofd en hart. Wat wordt er bij jou geraakt? Waar gaat dat over?
  • Veel onbewuste ervaringen hebben invloed op je gehad. Samen maken we wat onbewust is bewust. Je leert meer van jezelf zien. Dit werkt helend. Je krijgt de kans om andere keuzes te maken als je bewust bent van je gedrag. 
  • Bewaken van grenzen, zorgen voor jezelf versus zorgen voor de ander, en keuzes maken die écht passen bij wie je bent en wat je wilt. 
  • Jezelf plezier gunnen en daarin zelfliefde ervaren. Ruimte durven innemen.
  • Activeren: resultaten boeken en je dromen doelgerichter maken door in actie te komen.
5/5
'Ik heb wel vaker coaching gehad. Maar nog nooit zoals bij Marjoleine.
Ze slaat binnen no time de spijker op zijn kop. In ons coachingsgesprek heb ik mezelf écht leren begrijpen.
Deelnemer van de DISC teamleerreis
Trainer bij Coolblue

Wat is het dat je wilt? Welk verlangen leeft er in jou?

Als je coaching overweegt voel je de behoefte om iets in beweging te zetten in jezelf. Dat begint bij een verlangen, of bij iets dat je als probleem ervaart. Je komt binnen met een coachvraag. Samen onderzoeken we waar het écht over gaat. Daarvoor gebruik ik verschillende methodes die hun oorsprong hebben in NLP, transactionele analyse en psychologie. Ik werk vanuit het hier en nu, ik benoem wat ik zie gebeuren en daarin ontstaat vaak het spanningsveld van de daadwerkelijke vraag. Zien en begrijpen wat er leeft in jou en waardoor dat komt geeft vaak opluchting, energie of juist rust en vertrouwen. 

  • Wat zegt de stem in jouzelf op het moment dat je niet gaat voor wat je eigenlijk écht wil? Waar komt die stem vandaan?
  • Wat gebeurt er lichamelijk bij jou als je denkt aan iets of iemand die je als probleem ervaart? Hoe voel jij de blokkade in je lichaam?
  • Van wie zoek jij nog goedkeuring voordat je mag doen wat je eigenlijk wilt doen in het leven? Over welke persoon gaat dat?
  • Wie heeft jou ooit het voorbeeld gegeven om niet in jezelf te geloven? Hoe zag dat eruit? 
  • Welke overtuiging heeft de ander die hem of haar leidt? Welke overtuiging leidt jou om iets wel of niet te doen? 

Wat gaan we doen?

We gaan in gesprek, en we gaan dingen doen! Dit kan op locatie zijn bij jouw werkgever, op een locatie naar wens, buiten wandelend of digitaal. 

Een coachtraject is maatwerk. Ik ben van de ‘one size fits no one’ aanpak, en dit betekend dat we samen op zoek gaan naar de intensiteit en tijdsduur die bij jou en jouw coachvraag past (varieert tussen de 2-7 sessies). Een aantal stappen in het proces:

  1. Bepalen wat je leerdoel of coachvraag is.
  2. Bewust worden waar je nu staat. Het herkennen wat er bij jou speelt. Waar het vandaan komt. 
  3. Vergroten van inzicht doorleven van wat het met je doet. Keuzes maken die leiden tot wat je wilt. 
  4. Proces doorlopen. Waar mogelijk genieten van je eigen groei en het proces ernaartoe. Ervaren van meer zelfvertrouwen en het het behalen van resultaten op jouw leervraag. 

Coachingssessies duren circa 1 – 1,5 uur. Vaak zijn trajecten tussen de 3 tot 7 sessies. Als het onderdeel is van een trainingsprogramma plannen we de sessies vaak tussen de trainingen in (denk aan DISC). Richtprijs is: €125 per uur (excl. btw).

 
Vragen? Vragen!
Scroll naar boven